Подготвяна смяна на директора на Многопрфилната болница за активно лечение в Перник

...
Подготвяна смяна на директора на Многопрфилната болница за активно лечение в Перник
Коментари Харесай

Масови оставки заради смяната на директора на болницата в Перник

Подготвяна промяна на директора на Многопрфилната болница за интензивно лекуване в Перник " Рахила Ангелова " доктор Анатоли Митов предизвика всеобщи оставки в здравното заведение. Четирима началници на отделения към този момент са подали оставки, в поддръжка на доктор Митов е почнала и подписка, оповестиха от болничното заведение.

Оставки все още са подали шефовете на Акушеро-гинекологично поделение доктор Ивайло Лазов, на неврологичното поделение доктор Даниела Стойчева и на Детското поделение доктор Адриан Симеонов. Депозирана е оставка и от хирурга доктор Евгени Михайлов.

Целият Медицински съвет документално е заявил, че в случай че промяната бъде осъществена, ще подаде групова оставка. В подписката се се присъединили и медицински сестри. Оставките и декларацията са изпратени в Министерството на здравеопазването, на регионалния шеф, кмета на Перник и кметовете на останалите общини в района. 

До напрежението се е стигнало след получено писмо от Министерството на здравеопазването до Съвета на шефовете за насрочване на общо заседание с една единствена точка: промяна на шефа доктор Анатоли Митов, описа пред Българска телеграфна агенция доктор Митов. Известно е и името на бъдещия шеф - шефът на Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация в Перник Емил Ненков, споделиха от здравното заведение.

Д-р Митов заяви, че общото заседание е планувано за 2 август. " Аз нямам проблем и да остана на поста, и да бъда заменен ", сподели Митов. Той е на поста шеф на болничното заведение в Перник от шест години. Здравното заведение е с 80 % държавно присъединяване, а останалите дялове са разпределени сред общините в региона.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР